Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Ώρα για Σχολείο. Ξεκίνημα στις 8:00 Καλώς να έρθετε!!!

o Γενικό Λύκειο Λαμίας

Για πάντα στη καρδιά μας.

 

 

Ότι αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις καθώς και προθεσμίες, προκηρύξεις Στρατού, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής κλπ βρίσκεται ανηρτημένο στην καρτέλλα Εξετάσεις του βασικού μενού επιλογών  

Έτησια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας (έτος αναφοράς: 2021-2022) Δες εδώ

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ, ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ & ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΣΕ ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. – Π.ΕΠΑ.Λ.

Από τις 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00 έως και τις 7 Ιουλίου 2022 και ώρα 23:59, όσοι/-ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων Π.ΕΠΑ.Λ., θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2022-2023. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

ή μέσω της διαδικτυακής πύλης

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio,

συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Οι διαδικασίες για την υποβολή του Μ.Δ. για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και του Π.Μ.Δ. για εισαγωγή σε Δημόσια ΙΕΚ αρχίζουν από την Τρίτη 21 Ιουνίου και θα λήξουν περί τα μέσα Ιουλίου.

Πιο αναλυτικά:
Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο (ΜΔ) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και Π.Μ.Δ. για εισαγωγή σε Δημόσια ΙΕΚ, θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από την Τρίτη 21 Ιουνίου μέχρι και την Πέμπτη 30-6-2022, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν μετά από την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ, να προχωρήσουν αρχικά στην επεξεργασία και τελικά στην οριστική υποβολή του Μ.Δ., κατόπιν νεότερης εγκυκλίου.  Η εγκύκλιος.

 facebook

 Η παρουσία μας στο facebook

 

 apof2

ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

   Το 5ο ΓΕΛ Λαμίας και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων διοργανώνουν γιορτή αποφοίτησης αφιερωμένη στους μαθητές της Γ’ Τάξης που φέτος αποφοιτούν από το Λύκειο μας. Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16/6/22 και ώρα 19:00 στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί ευκαιρία να βρεθούν μαζί όλοι οι απόφοιτοι μαθητές και να διασκεδάσουν ενώ παράλληλα να τους αποχαιρετήσουμε και να τους ευχηθούμε καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία.

 

Μήνυμα Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

  

   Αγαπητά μας παιδιά,

     Η έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων σηματοδοτεί την κορύφωση της μελέτης και της μεθοδικής προσπάθειας όλων των προηγούμενων ετών για την εισαγωγή σας στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

   Οι ιδιαίτερες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία τα τελευταία χρόνια έκαναν αναμφίβολα τον αγώνα σας πιο δύσκολο. Ωστόσο με την δική σας προσπάθεια και με συμπαραστάτες τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς σας καταφέρατε να ξεπεράσετε όλα τα εμπόδια και να είστε έτοιμοι να αγωνιστείτε για τα όνειρά σας.

   Σας ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στην μάχη αυτή που θα δώσετε!! Να οπλιστείτε με ψυχραιμία, αισιοδοξία και καθαρό μυαλό! Ας μην ξεχνάμε ότι οι Πανελλαδικές εξετάσεις δεν είναι μονόδρομος προς την επιτυχία αλλά ένας δρόμος που μας μαθαίνει να προσπαθούμε να κυνηγάμε τα όνειρά μας και τις επιθυμίες μας.

Η αγάπη για την μάθηση, η προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον καθώς και ο αγώνας για την κατάκτηση των στόχων σας ας γίνει πυξίδα της ζωής σας!!

 Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

μαθητών 5ου ΓΕΛ Λαμίας

 

 

Διακρίσεις μαθητών του 5ουΓΕΛ Λαμίας

3 winers

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος διδασκόντων του 5ου ΓΕΛ συγχαίρουν τη μαθήτρια της Γ’ Λυκείου Λεπίδα Δήμητρα του Νικολάου και το μαθητή της Α΄ Λυκείου Μελέτη Ιωάννη του Κων/νου για τη διάκρισή τους στο Διαγωνισμό του PurdueUniversity για τη χορήγηση υποτροφίας του θερινού Ινστιτούτου BenjaminFranklin.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το PurdueUniversityinWestLafayette, της πολιτείας της Indiana, USA και περιλαμβάνει τη χορήγηση υποτροφίας 1 μήνα στις ΗΠΑ στο αντίστοιχο πανεπιστήμιο.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε δύο (2) φάσεις. Στην 1η φάση,κατά την οποία πήραν μέρος 150 μαθητές από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, οι δύο μαθητές προκρίθηκαν στους 16, ενώ στη 2η φάση (των συνεντεύξεων) η μαθήτρια Λεπίδα Δήμητρα κατετάγη 2η.

 

 

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Ο μαθητής της Α’ Λυκείου Μανόπουλος Χριστόφορος του Γεωργίου κατέλαβε την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στο μεικτό αγώνισμα Αντισφαίρισης (τένις) στον Πανελλήνιο αγώνα Αντισφαίρισης Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων σχολικού έτους 2021-2022.

Ο μαθητής της Α’ Λυκείου Γιαννακάκης Χρήστος του Δημητρίου κατέλαβε την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στα 1500μ. στο ελεύθερο κολύμβησης στους Πανελλήνιους αγώνες Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων σχολικού έτους 2021-2022.

Τέλος, σημαντικές και οι διακρίσεις που έφεραν οι ομάδες

$1·       χειροσφαίρισης (handball) αγοριών και κοριτσιών,

$1·       πετοσφαίρισης (volleyball) αγοριών και κοριτσιών

$1·       καλαθοσφαίρισης (basketball) αγοριών

οι οποίες προκρίθηκαν και αγωνίστηκαν στους Περιφερειακούς Σχολικούς Αγώνες Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων σχολικού έτους 2021-2022.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί του 5ου ΓΕΛ ευχόμαστε κάθε βήμα τους να είναι και μια καινούρια επιτυχία και όλα τα όνειρά τους να γίνουν πραγματικότητα.

 

Συμμετοχή μαθητών  στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βουλής των Εφήβων

 

 BOYLH1   BOYLH2

Την Δευτέρα 16/5/2022 οι μαθητές του σχολείου μας που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βουλής των Εφήβων για την ΚΣΤ' Σύνοδο παρουσίασαν τα ευρήματα και τα συμπεράσματά τους σχετικά με τον ψηφιακό κόσμο και το ρόλο που παίζει στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ήταν η τελευταία δράση του σχολείου μας για τη σχολική χρονιά 2021-2022 και ευχόμαστε πάντα να γίνονται δράσεις που προάγουν την ομαδικότητα και τη συνεργασία μεταξύ των μαθητών. 

 

Bιωματικό εργαστήριο για " την αυτοεκτίμηση ως μέσο καθορισμού στόχων"

 

        IMG 20220405 101103

 

    Με την ουσιαστική συμβολή του "Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της ψυχικής υγείας ΠΕ Φθιώτιδας", πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας βιωματικό εργαστήριο για  " την αυτοεκτίμηση ως μέσο καθορισμού στόχων".
      Στη δράση συμμετείχαν τα τμήματα Α1, Β3, και Β4 του σχολείου μας και συνδέεται άμεσα με τον άξονα  Ι  : Διδασκαλία, μάθηση και Αξιολόγηση, του Συλλογικού Προγραμματισμού Εκπ/κού έργου για  το σχολικό έτος 2021-2022.
        Ευχαριστούμε θερμά τον κο Στάθη Μπλέτσα για την άψογη διεξαγωγή της δράσης! Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί του και να αντιληφθούν τη σημασία της αυτοεκτίμησης για την τοποθέτηση και την επίτευξη των στόχων τους!

 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών στο 5ο ΓΕΛ Λαμίας

 

simeon1simeon3simeon4simeon2

Τη Δευτέρα 21/2/2002 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών σήμερα το πρωί, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Ωδείου «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» και Υπεύθυνο Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Δρ. Κ. Ανδρέα Ιωακείμ, ραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στο 5ο Ενιαίο Λύκειο Λαμίας μετά από πρόσκληση του Διευθυντού του Σχολείου Δρ. Θεολογίας κ. Κωνσταντίνο Σπαλιώρα και του Συλλόγου των Καθηγητών.
Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τις 15 (!!!) Βασιλόπιτες όλων των τμημάτων του Σχολείου και εξέφρασε την χαρά του, που ευλόγησε τόσες πολλές βασιλόπιτες μαζί, ενώ προσεκάλεσε να κόψουν κάθε μία ξεχωριστά με τον Πρόεδρο του μαθητικού συμβουλίου κάθε τάξης, αντιπρόσωπο του τμήματος.Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε πατρικά τόσο στους μαθητές και στις μαθήτριες όσο και στους Εκπαιδευτικούς η νέα χρονιά να φέρει σε όλους υγεία, αισιοδοξία, αλλά και να φέρει πολλές γλυκές στιγμές.Με αφορμή το έθιμο της βασιλόπιτας, ο κ. Συμεών παρότρυνε τα παιδιά να αναζητήσουν και να ανακαλύψουν τους θησαυρούς της καρδιάς τους και να τους αναδεικνύουν κάθε μέρα όλο και περισσότερο.«Αυτούς τους θησαυρούς που είναι η αγάπη τους ενός για τον άλλο, ο σεβασμός, η κατανόηση, είναι όλα τα όμορφα συναισθήματα, που κάνουν όμορφη την ζωή μας.Σε μία εποχή που ιδιαίτερα μία λέξη ταλαιπωρεί την καθημερινότητα μας και μας δημιουργεί άσχημα συναισθήματα, η λέξη βία. Βία στα σχολεία, βία στα γήπεδα, βία παντού. Εμείς οφείλουμε στην βία παιδιά μου να απαντήσουμε με την αγάπη, με την συνεργασία, με το ομαδικό πνεύμα, με την ειρήνη και με τον σεβασμό μας προς τον κάθε συνάνθρωπό μας, με την αναγνώριση της διαφορετικότητος και της μοναδικότητος του άλλου και αυτό οφείλουμε να το σεβόμαστε.
Θέλω να ευχηθώ σε όλους σας να έχετε υγεία, πρόοδο και χαρά και να δημιουργήσετε δυνατές φιλίες. Με τη φιλία νικάμε την βία. Όταν έχει κανείς δυνατές σχέσεις φιλίας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Το σύνθημά μας είναι αυτό και σας παρακαλώ κρατήστε το: «Με την φιλία νικάμε την βία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ποιμενάρχης μας.Ο Διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, ευχαρίστησε δια πολλών τον Σεβασμιώτατο που για άλλη μία φορά επισκέφθηκε το σχολείο και ευλόγησε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς και εκ μέρους όλων των καθηγητών και των μαθητών έδωσε στον Σεβασμιώτατο μία εικόνα του Χριστού, η οποία απεικονίζει την Άμπελο, συνοδευόμενη από την ευχή, «ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός να του χαρίζει έτη πολλά, υγεία και δύναμη για να συνεχίσει την Ποιμαντορία του και το πολυποίκιλο έργο του στην Μητρόπολη της Φθιώτιδος και στην Εκκλησία του Χριστού, ως η κεφαλή και ως ο πρωτεργάτης του Αμπελώνος του Κυρίου».Ο Σεβασμιώτατος για αρκετή ώρα είχε μία ευχάριστη και ουσιαστική πνευματική επικοινωνία με όλα τα παιδιά και με τον Σύλλογο Διδασκόντων και ευχήθηκε ιδιαίτερα καλή δύναμη στον αγώνα τους και καλή επιτυχία στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι θα διαγωνισθούν στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

 

Στο 5ο Γενικό Λύκειο Λαμίας η Περιφερειακή  Διευθύντρια Εκπαίδευσης 

mpeniata 1   mpeniata2

   Το 5ο Λύκειο Λαμίας επισκέφτηκε την Παρασκευή 18-02-2022 η Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπ/σης Στ. Ελλάδας κ. Ελένη Μπενιάτα, ύστερα από πρόσκληση των Υπεύθυνων καθηγητριών του εκπαιδευτικού προγράμματος Βουλή των Εφήβων : Βήματα Δημοκρατίας-Κάνοντας Πράξη τη Συμμετοχή - ΚΣΤ’ Σύνοδος (2021-2022) κ. Αγλαΐας Κοφίνη και κ. Βασιλικής Μαρέτσικου.

Η κ. Μπενιάτα είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους μαθητές του Λυκείου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και την ενότητα «Ψηφιακός Κόσμος και Εκπαίδευση» και είχε ως βασικό θέμα την ψηφιοποίηση της εκπαίδευσης.

Η Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς τόνισε τη αξία της προσπάθειας που κατέβαλλαν οι εκπαιδευτικοί ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να συνεχιστεί κανονικά ακόμα και όταν τα σχολεία ήταν κλειστά και απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών σχετικά με το αν η εξ αποστάσεως εκπ/ση μπορεί να αντικαταστήσει τη διά ζώσης, την ανταπόκριση της Πολιτείας στην ανάγκη της ψηφιοποίησης της εκπαίδευσης και τις συνέπειες που προέκυψαν στην κοινωνικοποίηση των μαθητών, την ψυχική τους υγεία και τη διαχείριση του ελεύθερου χρόνου τους.

Η συνάντησή ολοκληρώθηκε με τον προβληματισμό που διατυπώνει ο Ουμπέρτο Έκο σε μία επιστολή του όσον αφορά τις Νέες Τεχνολογίες και τη σημασία της μνήμης, καταλήγοντας ότι ούτε το Διαδίκτυο μπορεί να υποκαταστήσει τη γνώση, ούτε οι υπολογιστές το μυαλό μας αλλά θα πρέπει οι νεότερες γενιές να καλλιεργήσουν τη μνήμη τους και τις γνωστικές τους δεξιότητες μέσα από τις δικές τους εμπειρίες, τη δική τους φαντασία και δημιουργικότητα.

 

 Καλώς ήλθατε στη σελίδα του Σχολείου μας 

 barytera ta biblia   

 

  

Σχεδίαση-Συντήρηση Ιστοσελίδας Π.Σ.Δ.: Γώγος Γιάννης ΠΕ86

Υπεύθυνος Συντήρησης σελίδας στο Facebook : Οικονόμου Ηρακλής ΠΕ11

 

 

 

Copyright © 2022 5ο Γενικό Λύκειο Λαμίας Rights Reserved.